Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

четвртак, 10. септембар 2015.

Pojas rupa - ( Band of Holes near Pisco Valley )



Jedna od mnogih misterija sveta, predmet cestih istrazivanja, ali nikada jasno otkriveno kako su nastale, jesu Naska linije, iz istoimenog grada Naska u Peruu. Naska je narod koji je ziveo u pustinjskoj dolini Palpa, udaljenoj oko 460 kilometara juzno od Lime, glavnog grada Perua.

Medjutim, malo ljudi zna o jos jednoj misteriji u Peruu, neobjasnjivoj i manje poznatoj, u blizini Pisco doline. Pojas rupa ili poznato jos i kao ,, Band of holes ,,

Tamo lezi na hiljade rupa u velicini coveka, koje su uklesane u stenu i koje se krecu u duzini od vise kilometara. Lokalno stanovnistvo ne zna kada su ni kako nastale. Neke rupe su krive, neke savrsenog oblika, neke su plitke, dok su neke i do dubine od 2m. Podsecaju na neku vrstu kodirane poruke, iz velike visine, podseca na neku vrstu sablonskog ponavljanja.

Arheolozi veruju da je to ustvari iskopina za skladištenje žitarica...postavlja se pitanje zašto da se muče i troše vreme i ogroman trud za tako nešto. Zatim su rekli "pa dobro, možda su to onda grobnice?" Ali problem je što ni u jednoj rupi nema ničeg, ni kostiju, nakita, artifakta, zabeleški...

Rupe se razlikuju - neke su krute i savršeno precizne, neke su krive, u lukovima i oble, neke su duboke po 2 metara(6,7 fita), neke su samo plitke linije.
Do danas im se ne zna ni poreklo niti namena...

Postoje po osam rupa, i obuhvataju prečnik od 24 metara u širinu, i tako se ponavljaju marširajući, sve dok konačno ne nestanu u maglovitom masivnom Peruu.

Arheolozi kažu da one predstavljaju odbrambene položaje.
Nekoliko milja istočno od pojasa, satelitski snimci prikazuju strukturu koja podseća na ostatke nekog drevnog naselja (ove formacije ne izgledaju prirodno i ne postoji ništa slično u celoj oblasti).

Ove rupe su podsetile na geološka testiranja plemenitih metala izvršenih u Andima. Možda predstavljaju ostatak neke ogromne mašinerije koja je tu došla da vrši iskopine? Naska dolina predstavlja brošuru planete zemlje. Ako bi neko želeo da sazna šta se sve nalazi na zemlji, to je mesto na kojem će potražiti tu informaciju. Deluje kao da se neka mašina tu spustila i uzimala uzorke tla, i zatim odletela. Ako pogledate najviši deo severnog pojasa primetićete da se završava u neprirodno potamneloj oblasi (izgleda skoro kao ostatak neke eksplozije).

Podsećaju i na neku vrstu kodirane poruke - ukoliko se ceo pojas pogleda može da se uoči neka vrsta šablona i ponavljanja, kao da je neko želeo da napiše nešto nekome ko to može da vidi samo sa veliki visine.

Možda je ovaj pojas ustvari ostatak neke drevne civilizacije?...ili možda čak otisak o davnoj poseti, dokaz o delovanju nekog iteligentnog vanzemaljskog oblika života na našu planetu?...


Link na Google maps > https://www.google.rs/maps/@-13.712193,-75.8751919,179m/data=!3m1!1e3

Нема коментара:

Постави коментар