Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

петак, 12. јун 2015.

Dogoni ( Dogon and Sirius B )



Africko pleme Dogoni, koji zive u planinama Homburi, u centralnom Maliju. Oni vec 5000 god. pevaju o poseti civilizacije iz zvezdanog sistema Sirijus. Sta je tu nelogicno, ostavimo po strani da li su stvarno imali posetu ili ne.
Njihova tradicija govori o tri zvezde u sistemu Sirijus. Sirijus A se vidi golim okom. Za postojanje Sirijusa B se saznalo 1970-te sa fotografije dobijene putem teleskopa. Za Sirijus C su postojanje pretpstavili dvojica francuskih astronoma 1995-te.
Dogoni kazu da je Sirijus B " najteza zvezda " i da je " bela ". Tvrde da je sastavljena od toliko teskog materijala, da sva zemaljska bica ne bi mogli podici jedan njen deo. Moderna astronomija poznaje klasu zvezda " beli patuljci ", koje su izuzetno guste i masivne.
Tvrde da ima elipsastu orbitu, da joj je orbitalni period 50 god.. Procena sadasnjih astronoma je 50,04 god.+/-0,09 god.
Sirijus C nazivaju " Emme Ya ", zasad nije odgonetnuto zasto su joj dali to zensko ime. Sirijus-u C jos nije zvanicno potvrdjeno postojanje, ali kazu da se varijacije u orbitama Sirijusa A i B mogu jedino objasniti postojanjem jos jedne zvezde, " crvenom patuljku ".
Koriste cetiri kalendara, Suncev, Mesecev, Sirijuski i Venerin. Preciznost tih kalendara je potvrdjena.
Znali su za postojanje cetiri Jupiterova satelita.
Znali su da se Zamlja okrece oko Sunca, 4500 god. pre Galileja.
Znali su za postojanje Saturnovih prstena.
Kazu da im je znanje dao " Nommos ", bice koje je doslo sa Sirijusa u vozilu koje uz veliku buku. Na nebu je tada bila nova zvezda.
Kazu da " Nommos " ima bazu u nasem solarnom sistemu, koja se krece u orbiti kao deseti mesec oko jedne od vanjskih planeta. Sonde su utvrdile jednu anmaliju. Oko Saturna kruzi satelit Enceladus. Ima precnik od 160 km. i za razliku od ostalih satelita, ima retrogradnu putanju oko maticne planete. Masa mu je nepznata, jer se ne zna njegov satav. Orbitira oko 523 dana oko Saturna. Brad Smith sa University of Arizona je utvrdio nakon analize Voyagerovih slika, da je ovo telo savrseno okruglo i da ima samo 3% refleksije.

Нема коментара:

Постави коментар