Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

петак, 4. септембар 2015.

Martin Luter King - ( The MLK murder mystery )



Iako su njihove smrti, prema službenim podacima, davno rešeni i zatvoreni slučajevi, mnogo je onih koji se s takvim, nedorečenim zaključcima ne mire, zbog čega uvek iznova na površinu isplivaju nove teorije zavere.

U svetu poznatih i slavnih, tokom proteklih decenija dogodila su se brojna misteriozna ubistva, atentati i samoubistva, a neka od njih još i dan danas nisu rasvetljena, Koje su zvezde bile „trn u oku“ drugima, ko je želeo njihovu smrt i zašto se istraga zataškavala?

Nerazjašnjena ubistva, iznenadni držvani udari, talasi emigranata, monetarni udari, sve su to oružija kojima velike slie ostvaruju svoje ciljeve. Specijalizovane agencije i posebno obučavani ljudi sprovode ih u delo. Povremeno, do javnosti dopru pojedinačni slučajevi, koji nas ostave u šoku i neverici…

U ovu crnu hroniku ulaze glumci, pevači, zvezde iz šou boznisa, bogataši pa I političari.

Martin Luter King je američki baptistički sveštenik, mnogo poznatiji kao vođa pokreta za građanska prava američkih crnaca.
U borbi za ravnopravnost crnaca u SAD služio se Gandijevim metodama nenasilja i građanske neposlušnosti.
Kingov pacifizam je bio razlog zašto je on, kao jedan od najuticajnijih Amerikanaca svog vremena, prvi progovorio protiv rata u Vijetnamu. Njegovi stavovi su s vremenom evoluirali od borbe za zakonsku do borbi za ekonomsku jednakost između belog i crnog stanovništva u SAD.

Martin Luter King je pao kao žrtva atentata. Počinitelj, sitni kriminalac Džejms Erl Grej je priznao zločin i bio osuđen, ali su s vremenom neki novootkriveni detalji i Rejevo povlačenje priznanja dali materijal za razne teorije zavere koje kao naručitelje ubistva navode tadašnje američke vlastodršce.

Čuveno anonimno pismo koje je dobio Martin Luter King pre 50 godina, tek nedavno je objavljeno u svojoj integralnoj verziji. Pismo koje je 1964. napisao FBI agent, bilo je pokušaj Edgara Huvera, nekadašnjeg glavnog FBI rukovodioca da sruši moć ovog borca za ljudskog prava i navede ga na samoubistvo. Martin je pismo dobio nekoliko dana pre primanja Nobelove nagrade za mir. 

Нема коментара:

Постави коментар