Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 19. август 2015.

Stepeniste - ( Loretto Chapel miraculous staircase )




Ovo je zaista zapanjujuće čudo, koje se dogodilo časnim sestrama, godine 1876. u mestu Santa Fe-u, u Novom Meksiku (SAD), gde je mala zajednica časnih sestara od Loretta gradila crkvu.

Njihova nadstojnica je bila na smrt bolesna i u životu je držala jedino misija dovršenja svetišta... Izgrađena je kapelica i došle su časne sestre u nju…međutim, primetile su da, greškom arhitekta, nedostaj stepeniste za galeriju, pa su se odlučile moliti devet dana sv. Josipu (svecu-zaštitniku tesara). Devetog dana došao je neki čovek, navodno tesar i ponudio svoju pomoć oko stepenista. Pojavivši se sa nepoznatog mest u koju će na kraju i otići, on će ponuditi smeli projekat spiralnog stepenista. Neki kažu da je stepenište bilo brzo gotovo, neki da je gradnja dugo trajala. Kako bilo, neobični stolar izgradio je čudesne spiralne stepenice koje su se na malom prostoru izvijale uvis u dvostrukoj spirali, a za njihovu gradnju nije upotrijebljen nijedan vijak, nijedan ekser ili bilo kakvo lepilo. To što je još više čudno, stube nemaju nikakav potporni stub ili bilo kakav potporanj!!!

Kad je gradnja bila gotova, sestre su priredile proslavu i večeru, ali se stolar nije pojavio. Nije mu bilo ni traga. Niko nije znao gde je kupljeno drvo. Niko čak nije prepoznao ni od kog su drveta stepenice napravljene.

Tri su čudne stvari sa ovim stepenicama… Prva je to što je taj čovek nakon završetka gradnje stuba nestao, ne uzevši platu… Ne zna se ni dan, danas ko je taj čovek bio… Druga stvar je ta što svi naucnici i arhitekti sveta ne mogu objasniti kako mogu stati te stube bez potpornja, odnosno, objasniti statiku stuba… Treća stvar je to što stube imaju 33 stepenice!!! Tačno koliko je godina živio Isus Hrist… A jako čudno je to što su stube građene od drveta za koje se ne zna gde raste… Od drveta koga nema nigde na Zemlji!!!

Vjeruje se da su stepenice nastale Božjom providnošću. U narodu se odavno priča da je taj riđobradi čovek na svom magarcu, bio sam sv. Josip, poslan od Isusa Krista, pa pogledajte te stube koje i danas stoje u crkvici u Lorettu, koje se i danas mogu videti u Kapeli od Loretta.


Нема коментара:

Постави коментар