Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

недеља, 12. јул 2015.

Izgubljena kolonija - (Lost Colony: The Legend of Ronaoke)



Pre šest godina u SAD je proslavljeno 400 godina od osnivanja prve kolonije na teritoriji Severne Amerike. Koloniju Džejmstaun (Jamestown) osnovali su 1607. godine preduzimljivi trgovci Virdžinijske kompanije, koji su se bavili uvozom duvana. Osnivanje Džejmstauna se obično posmatra kao početak trajne kolonizacije Severne Amerike.

Možda i najpoznatiji slučaj masovnog nestanka je tzv. „poslednja kolonija” sa Roanoke ostrva. 1857. godine, grupa od 114 ljudi se skrasila na ostrvu u namjeri da napravi trajnu koloniju Novog svijeta, ali veoma loša i teška godina i strah od lokalnih Indijanskih plemena je naveo grupu da vrlo brzo pošalje svog vođu, Džona Vajta (John White) nazad u Englesku kako bi zatražio pomoć. Po povratku, 1590. godine, otkrio je da je naselje nestalo bez traga, zajedno sa svih 114 stanovnika. Nestalo je i prvo englesko dijete ikada rođeno u koloniji, mala Virdžinija Dejr (Virginia Dare). Jedini znak koji je ostao je riječ „Croatan“, ime obližnjeg ostrva, zaraslo u gustu prašumu. Postoje teorije da su kolonisti pobijeni od strane lokalnih plemena, neki su imali teorije i da su umrli od gladi. Najpopularnija teroija je da su se asimilirali sa lokalnim plemenima. Kasniji izvještaji po kojima su neka plemena koja su otkrivena, poznavala engleski jezik, doprinosi ovoj teoriji. Trenutno se ova tvrdnja dokazuje DNK istraživanjima.

Нема коментара:

Постави коментар