Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 8. април 2015.

Manpupuner - Sedam divova ( Маньпупунёр )





Из западњачке перспективе, велики део историје и топографије Европе је и мистериозан и леп, и нигде је ово више него евидентно у Русији. Руска историја и географија је потпуно непозната, највише у западном свету, то је стање тајни, оштре климе и спектакуларно јединствених терена, посебно у области планина Урала. Било је много чудних прича о мистериозним догађајима и локацијама у регионима дуж Урала, У сјеверозападном диелу Русије, је једно од седам чуда Русије. Овај регион има највећи степен заштите у свету, што је уједно и прва природно Културна баштина у Русији. Ово није, међутим, најзанимљивије о овом подручју .

Недалеко од нетакнутих шума, налази се једна од најлепших светских формација стена: Манпупунер.

Или како је популарно познат, Седам Дивова формација стена је једна од најбоље чуваних тајни Урала. Као што само име каже, ово је Група од седам масивних камених стубова, који израњају из брдовитог платоа на западној страни планине.

Не зна се много о њиховом формирању, али генерално верује да су производ ерозије од ветра и леда од повлачења последњег леденог доба. Неки сугеришу да би они могли бити крашка формација, геолошке формације које су изазване распадом растворљивих слојева.

Њихов облик, који је необичан и недоследан, показао се превише захтевним чак и за веома стручне алпинисте. До данас, нико се није попео на било који од стубова .Стубови су у распону величина од 30 до 60 метара а плато на коме се налазе је прилично тешко доступан. Већина посетилаца долазе овлашћеним хеликоптером, али неки више авантуристички , настоје да превале више од 140 километара од најближег села,

За Седам Дивова се каже да су духовно значајни како за посетиоце тако и за модерне староседеоце.Легенда каже да су стене биле некада пратња древних Самојед Дивова.

Многи људи који посећују Манпупунер описују осећања дубоког задовољства и умирујуће енергије. Иако је ово заједнички ефекат који је карактеристика многих таквих локација, слична искустава су пријављена на Стоунхенџу или Јужноамеричким рушевинама, на пример.



Наравно, има и оних који кад погледју Седам дивова и њихове легенде виде руку човека, или можда ванземаљце у њиховој изради, што не би било изненађујуће.Гласине древне умешаности ванземаљаца у Манпупунер су почели да круже на рубовима Палео-контакт заједнице, али изгледа прилично очигледно да су ове огромне камене колоне природна формација.



Манпупунер је један од руских најбоље чуваних тајни, и туризама има, до сада на разумном нивоу, допуштајући да природа остане релативно нетакнута. Међутим, како многи западњаци упорно траже узбуђење и у сталној су потрази за новим и узбудљивим местима за посету, ова дестинација се појављује, као једно од седам светских чуда Русије, уживајући у друштву Храма Василија Блаженог и планине Елбрус. Туристички потенцијал места и економске користи од страног новца које се уливају у малим селима на подручју је тешко порећи. Само се надамо да не измакне контроли, као што је то случај са Монт Еверестом на Хималајима.




Нема коментара:

Постави коментар