Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

среда, 1. април 2015.

Izgubljeni kosmonaut ( Lost cosmonauts in space )


Неки људи верују, да негде у огромној тами простора око девет милијарди миља од Сунца, да ће прво људско биће ускоро прећи границу нашег соларног система и отићи у међузвездани простор. Његово тело, савршено очувано, замрзнуто на -454ºФ; у малој капсули тихо се удаљава од Земље, 18.000 миља на сат у последњих 45 година.

Он је изгубљен космонаут, чија ракета је, уместо да се врати на земљу, само наставила у дубоки свемир.
То је једна од мистерија Хладног рата: У зору свемирског доба, крајем 1950-их и 1960-их година, Совјетски Савез је имао два свемирска програма, један јавни програм, други "скривени" и још много крајње самоубилачких мисија које су покушали да изведу у строгој тајности.
На Јоутубеу се налази занимљив видео онога што је познато као изгубљени или Фантом космонаут. Они тврде да имају видео са једном од ових претпоставки о изгубљеном космонауту. 
Већи део раног совјетског свемирског програма је скривен од јавности, а много информација је уништено; Већина оних који су били укључени су умрли или су нестали. Неки историчари су недавно решили да открију неке од мистерија које су окруживале прве космонауте. Нажалост, нема никаквих доказа који би подржали ове тврдње. У то време су Совјети били стручњаци за нестанак људи и доказа, попут њихових колега у ЦИА. Веома је лако поверовати да је више смртних случајева било у тим првим данима очајничке свемирске трке. Тестови нису били завршени и безбедносне контроле су биле скоро па минималне или непостојеће.
23. октобра 1960. године, ракета је експлодирала на Баиконуру и у тој несрећи умире 165 техничара, догађај који је сакриван од совјетских власти већ више од 30 година.
Дошло је до историја преваре и обмане око ових мистериозних изгубљених космонаута. Докази који наводе и подржавају теорију Изгубљеног Космонаута генерално се не сматрају коначним, а неколико случајева је потврђено.
1980, амерички новинар Џејмс Оберг истрагом катастрофа на простору Совјетског Савеза, пронашао је доказе тих изгубљених космонаута. Од распада Совјетског Савеза почетком 1990-тих, доста информација је већ доступно, укључујући Валентина Бондаренка, амбициозног астронаута чија је смрт током тренинга на Земљи остала скривена од стране Совјетске владе. Чак и из доступног материјала које су доставиле совјетске и руске власти, постоје јаки докази који су се појавили да подрже приче о изгубљеном космонауту.





Нема коментара:

Постави коментар