Mnogo neobjašnjivih događaja odigralo se tokom istorije ljudske civilizacije. Uprkos današnjoj tehnologiji, mnoge misterije su i dalje ostale nerešene, a stručnjaci i nauka nemaju odgovore na mnoga pitanja. I kad se dođe do rešenja, naučnici neka od njih ostave za sebe. Istorija čovečanstva prepuna je nerešenih misterija od kojih su neke više nego zastrašujuće i izazivaju veliku pažnju kako običnog sveta, tako i naučnika.Ako volite misterije o duhovima, vanzemaljcima, drevnim civilizacijama, cudnim bicima, neobicnim pojavama, neobjasnjivim nestancima, neresinim istorijskim zagonetkama..., onda ste na pravom mestu. Vodimo Vas na putovanje kroz svet Najvecih svetskih misterija. Zagonetni slučajevi i drevne misterije su pred Vama. Probajte da rešite ono što drugi nisu mogli.Pridruzite nam se.
Podelite sa nama vasa misteriozna i paranormalna iskustva.

Do you believe ?

UKOLIKO smatrate da citav tekst ili deo teksta ne odgovara istini, napišite svoje mišljenje, ili drugi tekst na istu temu, pošaljite nam i mi cemo to veoma rado postaviti na ovu stranicu.

субота, 25. април 2015.

D. B. Cooper



D. B. Cooper je nadimak koji se u medijima i popularnoj kulturi navodi za neidentificiranog muškarca koji je 24. novembra 1971. godine izveo otmicu američkog putničkog aviona Boeing 727 na letu od Portlanda i Sijetla i, nakon što je uspeo iznuditi otkupninu od 200.000 US$ iskočio iz aviona padobranom. Usprkos intenzivnoj potrazi, odnosno FBI-jeve istrage, počinitelj otmice nikada nije identificiran niti lociran. Slučaj D. B. Coopera je tako ostao jedini nerešeni slučaj avionske otmice u istoriji SAD.

Osumnjičeni je svoju avio-kartu kupio koristeći lažno ime Dan Cooper, ali su ga tadašnji mediji pogrešno naveli, pa je u američkoj popularnoj kulturi postao poznat kao "D. B. Cooper". Tokom sledećih godina su se pronalazile brojne indicije o Cooperovom pravom identitetu ili lokaciji, a takođe su se iznosile razne teorije. Godine 1980. je pronađena mala količina novčanica vezana uz otkupninu, ali najveći deo još nije pronađen.

Iako većina FBI-jevih istražitelja drži da Cooper najverovatnije nije preživeo skok padobranom, FBI još uvijek vodi istragu tokom koje je prikupio oko 60 tomova različitih dokaza i dokumenata.

Нема коментара:

Постави коментар